Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 6 001,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Blog
31.05.2017 Články
SOUS-VIDE VAŘENÍ ANEB VAŘÍME VE VAKUU
Technika SOUS-VIDE k nám přišla z kulinářské velmoci Francie. Ve světě je známá již spoustu let a Francouzi jí nazývají, malou revolucí v gastronomii.... číst celé
23.01.2017 Články
Jezme zdravější potraviny díky vakuování!
Lidé se již odpradávna snaží uchovat co nejdéle potraviny čerstvé a zdravé, bez ztráty vitamínů. Díky vakuování se nabízí další způsob, jak výrazně pr... číst celé
Zobrazit všechny články

 

 

 

 

center

 

 

  1. Úvod
  2. VAŘENÍ, SMAŽENÍ
  3. Sous-vide vaření

VAŘENÍ, SMAŽENÍ / Sous-vide vaření

Sous-vide pomalé vaření ve vakuu

Technika SOUS-VIDE k nám přišla z kulinářské velmoci Francie. Ve světě je známá již spoustu let a Francouzi jí nazývají, malou revolucí v gastronomii.

Základem techniky je připravování pokrmů ve vakuovém sáčku a vodní lázni při nízké teplotě. Teploty sous-vide se pohybují u ryb a masa od 52°C do 68°C, u zeleniny 80°C a více. Doba termální lázně se pohybuje od 15 minut až po dlouhodobou přípravu 48 hodin. Každá surovina má rozdílné teplotní časové rozmezí. Zásadou je stabilní teplota. Platí, že čím nižší teplota, tím delší doba úpravy. Nutno podotknout že se musí vždy jednat o naprosto čerstvé suroviny, zvlášť při používání hranice nízkých teplot.

Výhodou sous-vide je maximální zachování živin, proteinů, minerálů, aminokyselin. Hodí se pro dietní programy. A v neposlední řadě jde o gastronomický zážitek z dané suroviny, uchování a zvýraznění aroma, textury a křehkost pokrmu. Jedná se o proteinovou molekulární fyziku. Zjednodušeně řečeno nízká teplota nesráží bílkoviny, uvolňuje kolagen, a nemění strukturu masa. Touto metodou  můžeme připravovat ryby, maso, zeleninu, ovoce, sýry - využití je opravdu široké a záleží jen na vaší kreativitě.

Naše cena s DPH/ ks:
Výrobce
Výrobce
Zobrazuji 1-11 z 11
  • TOP produkt
  • Akce
  • Doprava ZDARMA
VAC-STAR, Sous-Vide ponorný vařič Chef Classic 1300 W
12 088,0 Kč
9 990,1 Kč bez DPH
12 088,0 Kč
9 990,1 Kč bez DPH
do 24 hodin v e-shopu
  • TOP produkt
  • Akce
  • Doprava ZDARMA
VAC-STAR, Sous-vide varný box CSC-09 compact
18 138,0 Kč
14 990,1 Kč bez DPH
18 138,0 Kč
14 990,1 Kč bez DPH
do 24 hodin v e-shopu
ks
  • TOP produkt
  • Akce
  • Doprava ZDARMA
VAC-STAR, Sous-vide varný box CSC-20
27 818,0 Kč
22 990,1 Kč bez DPH
27 818,0 Kč
22 990,1 Kč bez DPH
do 24 hodin v e-shopu
ks
  • Akce
QKIT, Bezkomorová vakuová balička Stella
Běžná cena s DPH/ ks 4 420,0 Kč
2 199,0 Kč
1 817,4 Kč bez DPH
2 199,0 Kč
1 817,4 Kč bez DPH
Skladem
ks
  • TOP produkt
  • Akce
  • Doprava ZDARMA
VAC-STAR, Sous-Vide ponorný vařič SousVideChef Smart
9 668,0 Kč
7 990,1 Kč bez DPH
9 668,0 Kč
7 990,1 Kč bez DPH
do 24 hodin v e-shopu
ks
  • TOP produkt
  • Akce
  • Doprava ZDARMA
VAC-STAR, Sous-Vide ponorný vařič SousVideChef Touch
18 138,0 Kč
14 990,1 Kč bez DPH
18 138,0 Kč
14 990,1 Kč bez DPH
do 24 hodin v e-shopu
ks
  • TOP produkt
  • Akce
  • Doprava ZDARMA
VAC-STAR, Sous-Vide Chef CLASSIC + vakuová balička EASY PRO sada
Běžná cena s DPH/ ks 28 500,0 Kč
24 990,0 Kč
20 652,9 Kč bez DPH
24 990,0 Kč
20 652,9 Kč bez DPH
do 24 hodin v e-shopu
ks
    VAC-STAR, Sous-Vide Kuličky Sous-Vide 100ks
    Běžná cena s DPH/ ks 320,0 Kč
    320,0 Kč
    264,5 Kč bez DPH
    320,0 Kč
    264,5 Kč bez DPH
    do 24 hodin v e-shopu
    ks
      Tomgast, Gastronádoba nerezová  GN 1/1 200mm
      Běžná cena s DPH/ ks 696,0 Kč
      661,0 Kč
      546,3 Kč bez DPH
      661,0 Kč
      546,3 Kč bez DPH
      do 24 hodin v e-shopu
      ks
        Tomgast, Gastronádoba nerezová s úchyty GN 1/2 200mm
        Běžná cena s DPH/ ks 526,0 Kč
        500,0 Kč
        413,2 Kč bez DPH
        500,0 Kč
        413,2 Kč bez DPH
        do 24 hodin v e-shopu
        ks
          Hendi, Sous-vide varný box 20l
          Běžná cena s DPH/ ks 17 654,0 Kč
          16 771,0 Kč
          13 860,3 Kč bez DPH
          16 771,0 Kč
          13 860,3 Kč bez DPH
          do 24 hodin v e-shopu
          ks
          Produktů na stránku 72144216

          Novinky z našeho blogu

          SOUS-VIDE VAŘENÍ ANEB VAŘÍME VE VAKUU
          31.05.2017 Články
          SOUS-VIDE VAŘENÍ ANEB VAŘÍME VE VAKUU
          Technika SOUS-VIDE k nám přišla z kulinářské velmoci Francie. Ve světě je známá již spoustu let a Francouzi jí nazývají, malou revolucí v gastronomii.... číst celé
          Jezme zdravější potraviny díky vakuování!
          23.01.2017 Články
          Jezme zdravější potraviny díky vakuování!
          Lidé se již odpradávna snaží uchovat co nejdéle potraviny čerstvé a zdravé, bez ztráty vitamínů. Díky vakuování se nabízí další způsob, jak výrazně pr... číst celé
          Jak se stát profíkem v přípravě masa?
          18.11.2016 Články
          Jak se stát profíkem v přípravě masa?
          Víte k čemu slouží nová kuchyňská vymoženost TENDERIZÉR? číst celé
          Průvodce při výběru pánví
          17.11.2016 Poradna
          Průvodce při výběru pánví
          Tato otázka už se začíná na internetu řadit mezi filozofické? Která pánev je teda ta správná? Níže se pokusíme shrnout jednotlivé vlastnosti různých t... číst celé
          Přihlašte se k odběru novinek
          Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
          2019 © Papiton.cz | Všechna práva vyhrazena.
          Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
          Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.