- Úvod
- PEČENÍ A CUKROVINKY
- Šlehačkové láhve
Šlehačkové láhve
Vítejte v jedné z našich nejoblíbenějších kategorií a to jsou šlehačkové láhve.
V naší nabídce nalzenete pouze kvalitní a prověřené produkty firmy Kayser. Tato rakouská firma a troufneme si říct i tak trošku česká přináší na světový trh nejen šlehače, ale i bombičky pro tyto šlehače. Česká je proto, že výrobní haly pro výrobu bombiček jsou u nás v České republice a to konkrétně v Moravské Třebové. Ano zde se vyrábí bombičky pro celý svět (pouze Kayser).
Ale zpátky se šlehačkový láhvím.
1. šlehačkové láhve nevyrábí šlehačku, ale šlehají smetanu. Proto jsou nutné i ingredience - bombička s plynem a smetana ke šlehání.
Samotná šlehačková láhev je vyrobena moderní technologií z ušlechtilé oceli. Nejedná se pouze o šlehačkovou láhev, ale o víceúčelové zařízení pro každou kuchyni.
Se šlehačkovou láhvi lze připravovat sladké i pikantní pokrmy. Důležité je, že příprava je jednoduchá.
K dekorování pokrmů slouží dvě dodávané trysky. Můžeme tvořit šlehačku, různé pěny, studené omáčky. Velké plus je, že náplň zůstává ve šlačkové láhvi pod vzduchovým uzávěrem a pokud je dobře chlazená vydrží až 10 dnů!!!
Recept:
Domácí vaječný likér
4 čerstvé žloutky
50g moučkového cukru (extra jemný)
200 ml kvalitní smetany ke slehání (min. 33%)
50-60 ml rumu tuzemáku
špetka muškátového oříšku
Ve vodní lázni vyšleháme žloutky a cukr do husté a světlé pěny. Krátce zašleháme smetanu a rum. Směs vlijeme do vychlzeného šlehače, uzavřeme. Po vypuštění bombičky protřepeme a dáme vychladit do lednice. Podáváme v neších skleničkách ozdobené muškátovým oříškem.
- TOP produkt
- Akce
- Akce
Důležité bezpečnostní pokyny • Sifonové láhve, přístroje na přípravu šlehačky, bombičky pro přípravu sodovky a šlehačky jsou tlakové nádoby, pro něž platí zvláštní bezpečnostní opatření. • Dodržujte návod k použití vašeho přístroje Kayser a dobře jej uschovejte. • Přístroje a bombičky musí být uchovávány mimo dosah dětí! • Přístroje Kayser slouží výhradně k účelům použití uvedeným v příslušném návodu k použití. • Chcete-li natlakovat přístroje Kayser, nikdy nepoužívejte jiné prostředky než bombiček Kayser. • Pro bombičky Kayser platí bezpečnostní pokyny uvedené na obalu bombiček. • Nevystavujte přístroje a bombičky teplu (viz návod k použití) ani přímému slunečnímu záření. V případě překročení teploty přístroj okamžitě ochlaďte a vyprázdněte. Přístroj se po překročení teploty nesmí dále používat. • Dávejte přístroj pouze do chladničky, nikoli do pultového či zásuvkového mrazáku. • Natlakovaný přístroj Kayser nikdy neotvírejte násilím. Pokud nejde hlava přístroje snadno odšroubovat, postupujte dle pokynů pro odtlakování (viz návod k použití). • Nikdy nešroubujte hlavu přístroje Kayser našikmo! • Smí se používat pouze originální náhradní díly Kayser a součástky Kayser. • Součásti přístrojů Kayser se smí používat jen společně s příslušnými díly stejného typu přístroje. Na hlavě přístroje, na dně láhve a na držáku bombičky je umístěn nápis „Kayser“. Používání jiných než originálních dílů je nebezpečné, a proto je zakázáno! • Přístroje Kayser by se měly před každým použitím, popř. vždy po úplném vyprázdnění obsahu láhve důkladně vyčistit - vždy je rozložte na uvedené části (viz návod k použití) a tyto jednotlivé části očistěte. • Nikdy nedemontujte více dílů než je uvedeno v návodu k použití. Jakákoli svévolná manipulace nerespektující tento návod k použití může být nebezpečná a vede k zániku záruky a vyloučení zodpovědnosti! • Před každým použitím se přesvědčte, zda není přístroj Kayser ucpaný. • Po každém použití opláchněte zdobicí trysku teplou vodou. • Při čištění nepoužívejte ostré nebo drsné předměty. • Nepoužívejte poškozené přístroje nebo poškozené díly. • Přístroj Kayser vám nikdy nesmí spadnout. Pokud vám přístroj spadl, nesmí se dále používat. • Vykazuje-li přístroj Kayser praskliny nebo je zdeformovaný, nesmí se dále používat. • Hlavy přístrojů Kayser jsou vybaveny omezovačem tlaku, který se nachází v kovovém hrdle se závitem. • Chybnou obsluhou, přeplněním, použitím většího množství bombiček než je uvedeno a/nebo překročením teploty vznikne v přístroji Kayser přetlak. Láhev je vybavena dovnitř vydutým bezpečnostním dnem. Při nepřípustném nárůstu tlaku se bezpečnostní dno částečně nebo úplně vyboulí. Vnitřní tlak v láhvi tak klesne. V takovémto případě přístroj Kayser stisknutím páky okamžitě odtlakujte a v žádném případě jej dále nepoužívejte.