Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NOVINKY

arr3Jak se pozná bezpečný eshopVážení zákazníci, nedávno mi na soukromém emailu přistálo pár typů pro bezpečný nákup na internetu....

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena za ks 24,0 Kč (1,0 EUR)
skladem
Naše cena za ks 28,0 Kč (1,1 EUR)
skladem
Naše cena za ks 1 029,0 Kč (40,7 EUR)
skladem

KONTAKTY

PAPITON plus s.r.o.
Čeladná 301
73912 Čeladná
tel: +420 720 690 633
info@papiton.cz

Nejoblíbenější

Naše cena za ks 3 470,0 Kč (137,4 EUR)
skladem
Naše cena za ks 26,0 Kč (1,0 EUR)
skladem
Naše cena za ks 216,0 Kč (8,6 EUR)
skladem

Jak to u nás chodí ve zkratce - pro ty,co neradi hledají v obchodních podmínkách, stejně jako my :-)

Po zakoupení zboží klient od nás obdrží potvrzující email. Zboží, které je skladem pak pro vás expedujeme obvykle do dvou pracovních dnů od objednání. Pokud je objednávka realizována v dopoledních hodinách - je možné doručení následující den. Ochranné balení křehkého zboží je pro nás samozřejmostí. Dopravce GLS,PPL, DPD, v den doručení kontaktuje zákazníka telefonicky a upřesňuje termín dodání.  V případě potřeby můžete využít naší zákaznickou linku po -so, od 8:30 -19:00 hod na tel. čísle 720 690 633.

 

 

Akční zboží je dostupné do vyprodání zásob.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

NajduZboží.cz


Víte, že únor je ve Francii palačinkový?:-)

08.02.2016

Celý náš „papitoňácký“ tým miluje Francii a vše co je s ní spojeno a tak nás včera cesta dovedla až do ostravského sídla  Alliance-Française , kde jsme měli možnost být u velmi příjemné kulinářské akce v rámci pravidelného clubu cuisine.

Připravovaly se „po francouzsku“ dva typy palačinek a sice verze z klasické mouky crêpes a varianta  z pohankové mouky galletes, která určitě potěší všechny, kteří nemohou konzumovat moučná jídla.

 

 

Hromnice (La Chandeleur), se ve Francii slaví 2. února, tzn. 40 dní po Vánocích. Slovo „Chandeleur“ má původ ve slovíčku „candela“ - svíčka. Pohané svíčkami odháněli zlo, bouře, smrt a vyjadřovali přání, aby zimní setba přinesla dobrou letní žeň. Samotný palačinkový tvar pak připomíná sluníčko, o jehož symbolice, je zbytečné se více rozepisovat:-)Ve Francii palačinkové mánii podléhají i v mateřských školách, kde si děti z domu nosí ingredience na jejich přípravu.

 

Přiblížit Vám co nejvěrněji vyjímečnou atmosféru z této gastro akce asi nelze, ale rádi se podělíme o zajímavé a originální recepty přímo od nativních francouzek, které s naší asistencí vytvořili velmi chutné les crêpes a jejich slanou verzi galletes, které můžete vylepšit žampióny, šunkou nebo bešamelem. Do sladkých palačinek můžete dát, to co u nás, džem, čokoládu, šlehačku..

 

 

 

 

Jak v  bretaňském Rennes pějí oslavné ódy na chuť galletes se můžete podívat zde: https://www.youtube.com/watch?v=pBHeTVPSqlo

 

Při každém fotbalovém utkání se jimi hojně posilují diváci a celý fotbalový tým.

 

 

Aby šlo skutečně o správný postup přípravy palačinek, drží Francouzi v jedné ruce palačinkovou pánev s obsahem a ve druhé ruce svírají mince, které symbolizují hojnost-)

 

Při tom vše doporučují bravurně pánev nadzvedávat a házet palačinkami, nejlépe tak, aby dopadly zpět neporušeny:-)

Pro přípravu můžeme vřele doporučit palačinkové pánve, jak jinak než od věhlasného francouzského výrobce De Buyer, které naleznete v široké nabídce na našem eshopu. Více zde.

Uvádíme zde recept, pro ty, kteří chtějí potrénovat jazykové znalosti. Pro běžné smrtelníky, je přeložen níže do češtiny:-)

Comme ingrédients, vous avez besoin de :
- 7 oeufs
- 500 grammes de farine (de froment)
- 125 grammes de sucre
- 250 grammes de beurre
- 70 cl de lait
- quelques pincées de sel
- du sucre vanillé (facultatif)

 

Mesurez la farine et le sucre, et versez-les dans un saladier. Ajoutez quelques pincées de sel. 
Creusez un puits et versez au centre les œufs que vous aurez battus au préalable. Mélangez progressivement et complètement ces ingrédients, en incorporant de plus en plus la farine et le sucre aux œufs : votre préparation se durcifie. Ensuite, faites fondre le beurre et mélangez-le au reste, puis ajoutez progressivement le lait, en mélangeant toujours (la préparation devient de plus en plus liquide). 
Laissez-la reposer au moins 30 minutes (le mieux étant de laisser la pâte repos

er plusieurs heures).


Ensuite, il ne vous reste plus qu'à cuire les crêpes, sur une crêpière que vous aurez huilée (il faut les retourner, en les faisant sauter si vous pouvez!)

česká verze:

7 vajec

500g mouky

125 g cukru

7 dl mléka

250 g tuku, nejlépe másla

vanilk.cukr, špetka soli

 

Do mísy dejte mouku, do ní udělejte malou prohlubeň a do ní vlejte vyšlehané vejce. Přidejte rozpuštěný tuk a mléko po částech a míchejte. Přidejte cukr, sůl a vanilk.cukr. Do slané varianty dejte o něco málo cukru (90g ) a klasickou mouku nahraďte pohankovou moukou. Namíchanou směs nechte odpočinou min. 30 min. A potom si najděte pěknou minci do ruky, do druhé pánev a můžete jít smažit.

Bon Appetit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Děkujeme Alliance-Française,Julliete, Stephanovi i ostatním milým kuchtíkům za inspirativní večer

 

Váš PAPITON:-)


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ