Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena za ks 204,0 Kč (8,1 EUR)
skladem
Naše cena za ks 26,0 Kč (1,0 EUR)
skladem
Naše cena za ks 17 128,0 Kč (678,3 EUR)
skladem

KONTAKTY

PAPITON plus s.r.o.
Čeladná 301
73912 Čeladná
tel: +420 720 690 633
info@papiton.cz

Nejoblíbenější

Naše cena za ks 308,0 Kč (12,2 EUR)
skladem
Naše cena za ks 1 899,0 Kč (75,2 EUR)
skladem
Naše cena za ks 29 040,0 Kč (1 150,0 EUR)
skladem

Jak to u nás chodí ve zkratce - pro ty,co neradi hledají v obchodních podmínkách, stejně jako my :-)

Po zakoupení zboží klient od nás obdrží potvrzující email. Zboží, které je skladem pak pro vás expedujeme obvykle do dvou pracovních dnů od objednání. Pokud je objednávka realizována v dopoledních hodinách - je možné doručení následující den. Ochranné balení křehkého zboží je pro nás samozřejmostí. Dopravce GLS,PPL, DPD, v den doručení kontaktuje zákazníka telefonicky a upřesňuje termín dodání.  V případě potřeby můžete využít naší zákaznickou linku po -so, od 8:30 -19:00 hod na tel. čísle 720 690 633.

 

 

Akční zboží je dostupné do vyprodání zásob.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

NajduZboží.cz


31. 05. 2017 | Články

SOUS-VIDE VAŘENÍ ANEB VAŘÍME VE VAKUU

Technika SOUS-VIDE k nám přišla z kulinářské velmoci Francie. Ve světě je známá již spoustu let a Francouzi jí nazývají, malou revolucí v gastronomii.

 

CO JE TO SOUS-VIDE VAŘENÍ?

Základem techniky je připravování pokrmů ve vakuovém sáčku a vodní lázni při nízké teplotě. Teploty sous-vide se pohybují u ryb a masa od 52°C do 68°C, u zeleniny 80°C a více. Doba termální lázně se pohybuje od 15 minut až po dlouhodobou přípravu 48 hodin. Každá surovina má rozdílné teplotní časové rozmezí. Zásadou je stabilní teplota. Platí, že čím nižší teplota, tím delší doba úpravy. Nutno podotknout že se musí vždy jednat o naprosto čerstvé suroviny, zvlášť při používání hranice nízkých teplot.

Výhodou sous-vide je maximální zachování živin, proteinů, minerálů, aminokyselin. Hodí se pro dietní programy. A v neposlední řadě jde o gastronomický zážitek z dané suroviny, uchování a zvýraznění aroma, textury a křehkost pokrmu. Jedná se o proteinovou molekulární fyziku. Zjednodušeně řečeno nízká teplota nesráží bílkoviny, uvolňuje kolagen, a nemění strukturu masa. Touto metodou  můžeme připravovat ryby, maso, zeleninu, ovoce, sýry - využití je opravdu široké a záleží jen na vaší kreativitě.

 

JAK VAKUOVAT POTRAVINY PRO SOUS-VIDE?

V tomto  případě musíme rozlišit, jestli budete vařit sous-vide doma nebo ve velkém v restauraci nebo hotelu. Pro domácí použití si lze vybrat ze širokého sortimentu domácích externích vakuových baliček. Do těchto vakuových baliček musíte používat pouze strukturované vakuovací varné sáčky, tak aby došlo k plynulému odsátí vzduchu. Sáčky pro vaření ve vakuu musí mimo vakuových parametrů splnit také odolnost vůči teplotám. Při vaření ve vakuu se používají teploty nepřekračující teplotu 100st., a proto tyto sáčky musí taktéž odolat požadovaným teplotám. Profesionálům můžeme doporučit z širokého výběru komorových vakuových baliček. Do komorových vakuových baliček se používají speciální hladké vakuovací varné sáčky.

 Lavezzini, Vakuová balička MINI FRESH VAC-STAR, Vakuová balička S-215 DIGITIME

 

JAK SE VAŘÍ SOUS-VIDE? CO POUŽÍVAT PRO VAŘENÍ?

Pokud budete vařit v menší množství nebo doma, je výhodné používat varné jednotky sous-vide. Tyto jednotky vložíte a zavěsíte do jakéhokoliv hrnce nebo gastronádoby naplněné vodou. Ideální je na hladinu nasypat pvc kuličky, které plují a vytváří na hladině jakousi plovoucí pokličku, díky které nedochází k prudkému ochlazování hladiny a lze lépe udržet stabilní teplotu v nádobě.

V případě, že vaříte sous-vide ve velkém množství a často, potom bude pro Vás výhodnější vařit ve varných sousvide lázních, které v sobě spojují varnou nádobu a sous-vide jednotku. Varné lázně jsou vybaveny ovládacím panelem, osazovací mřížkou, poklicí a výpustným ventilem pro komfortní vypouštění vody z nádoby. U varné lázně si můžete zvolit dle potřeby objem nádrže.

VAC-STAR, Sous-vide varný box CSC-20

 

JAKÉ ÚSPORY PŘINÁŠÍ SOUS-VIDE PROFESIONÁLŮM V RESTAURACÍCH?

Proč si jako majitel restaurace pořídit sous-vide jednotku ? Když pominu výhody, které přináší kulinářský zážitek hostům restaurace z jídla uvařeného ve vakuu, je další nespornou výhodou minimální ztráta hmotnosti masa oproti tradičním úpravám vařením nebo pečením. Tento rozdíl přináší nemalé finační úspory při nákupu potravin.