- Úvod
- PEČENÍ A CUKROVINKY
- Zmrzlina
- Porcovačky na zmrzlinu
- Tomgast, Porcovačka 19 cm nejen na zmrzlinu
Tomgast, Porcovačka 19 cm nejen na zmrzlinu
- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Související zboží1
- Tomgast, Porcovačka 19 cm nejen na zmrzlinudo 24 hodin v e-shopu47,0 Kč38,8 Kč bez DPH
Porcovačka plastové
délka cca 19 cm, průměr kopečku cca 5,5 cm
Vhodná nejen na zmrzlinu, ale také na rýži, šťouchané brambory apod.
Materiál PP.
Recept na výbornou vanilkovou zmrzlinu z kozího mléka.
Zdroj: Chov dojných koz, Jerry Bellanger,Sara Thomson Bredesenová - knížku vřele doporučuji. Je praktická a najdete v ní i spoustu jiných užitečných receptů na výrobu zdravých a chutných produktů z kozího mléka.
2 vejce
1/2 šálku práškového cukru
vanilka
8/8 hrnku mléka
8/8 hrnku husté smetany
Ušlehejte dva žloutky, cukr a trochu vanilky.
Mezi tím uveďte mléko do varu. Za stálého míchání ho nalijte do cukru se žloutky.Co nejvíce vychlaďte.
Ušlehejte z bílků tuihý sníh.
Lehce do něj vmíchejte smetanu.
Vmíchejte sníh se smentanou do vychladlé směsi mléka se žloutky a cukrem.Dobře ušlehejte.Nalejte do strojku na zmrzlinu nebo mrazte tak dlouho, dokud směs nebude vypadat jako rozbředlý sníh,Znovu šlehejte a mrazte.Když našlehaná směs zmrzne, dejte jí do chladničky na 30 min., aby mírně změkla.
Nechte si chutnat:-)