Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NOVINKY

arr3Jak se pozná bezpečný eshopVážení zákazníci, nedávno mi na soukromém emailu přistálo pár typů pro bezpečný nákup na internetu....

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena za ks 408,0 Kč (16,2 EUR)
skladem
Naše cena za ks 84,0 Kč (3,3 EUR)
skladem
Naše cena za ks 36 965,0 Kč (1 463,8 EUR)
skladem

KONTAKTY

PAPITON plus s.r.o.
Čeladná 301
73912 Čeladná
tel: +420 720 690 633
info@papiton.cz

Nejoblíbenější

Naše cena za ks 101,0 Kč (4,0 EUR)
skladem
Naše cena za ks 2 227,0 Kč (88,2 EUR)
skladem
Naše cena za ks 3 406,0 Kč (134,9 EUR)
skladem

Jak to u nás chodí ve zkratce - pro ty,co neradi hledají v obchodních podmínkách, stejně jako my :-)

Po zakoupení zboží klient od nás obdrží potvrzující email. Zboží, které je skladem pak pro vás expedujeme obvykle do dvou pracovních dnů od objednání. Pokud je objednávka realizována v dopoledních hodinách - je možné doručení následující den. Ochranné balení křehkého zboží je pro nás samozřejmostí. Dopravce GLS,PPL, DPD, v den doručení kontaktuje zákazníka telefonicky a upřesňuje termín dodání.  V případě potřeby můžete využít naší zákaznickou linku po -so, od 8:30 -19:00 hod na tel. čísle 720 690 633.

 

 

Akční zboží je dostupné do vyprodání zásob.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

NajduZboží.cz


Průvodce při výběru pánví

Jak vybrat pánev? S našim " Průvodcem při výběru pánví".

Tato otázka už se začíná na internetu řadit mezi filozofické? Která pánev je teda ta správná? Níže se pokusíme shrnout jednotlivé vlastnosti různých typů pánví. Snad Vám to pomůže k lepšímu výběru.

Pánev patří mezi nejdůležitější potřeby v kuchyni, proto se při výběru musíte zaměřit především na tyto body:

1) Jaký používám sporák - indukční, plynový, elektrický?

Elektrický a plynový sporák zvládne většina nabízených výrobků. Při indukčním vaření je třeba mít na paměti, že pánev musí mít ocelové dno. Na našem eshopu doporučujeme tyto výrobky.

2) Z jakého materiálu by měla být pánev vyrobená?

a) Proč si vybrat ocelovou pánev?

+ ocel je zdravotně nezávadná, při smažení se z ní neuvolňují žádné chemické látky
+ ideální pro smažení, pečení, flambování, u celokovových rukojetí i použití v troubě
+
výborný rovnoměrný rozvod tepla
+
vydrží bez problémů vysoké teploty
+
dlouhověký materiál, který vydrží celé generace
+
materiál je pevný a odolný, snese i hrubší zacházení s kovovým náčiním
+
nepřilnavost materiálu vzniká "zapečením" oleje na povrchu pánve, podobně jako u pánví ocelových. Čím více pánev používáte a dojde k ztmavnutí jeho povrchu, tím je nepřilnavost větší.
- pro slabší jedince je to snad větší hmotnost pánve :-)

Přední francouzský výrobce de Buyer nabízí pánve z bílé a modré oceli.
- pánve z  bílé oceli jsou určená po profesionální použití. Perfekní rozvod tepla. Vhodná pro veškeré typy sporáků i indukční. Ideální pro smažení i pečení.
- pánve z modré oceli jsou určená pro domácí použití a poloprofesionály. Vhodné pro pečení i smažení. Nevhodné pro indukci.

Údržba: Ocelové pánve se nemyjí v myčce a není vhodné na mytí používat drátěnky nebo chemické přípravky. Nenechávejte pánev mokrou, řádně ji vysušte ubrouskem a vytřete olejem. V případě správné údržby bude ve Vaší rodině po generace.

b) Proč si vybrat pánev s nepřilnavým povrchem?
- jedná se o hliníkové pánve potažené vrstvou teflonu. Méně odolné než ocelové.
+/- povrch má skvělé nepřilnavé vlastnosti, ale je velmi měkký a dá se snadno poškrábat.
+ v případě použití nových tvrzených povrchů částečně dokáže odolat i použití kovového náčiní.
- hliník není pro styk s potravinami příliš vhodný, proto musí být opatřen ochrannou vrstvou
- riziko deformace pánve při vysokých teplotách
+ některé z nich jsou vhodné pro profesionální použití.
+ nízká hmotnost
+ nižší pořizovací cena
+ jednoduchá údržba

c) Proč si vybrat nerezovou pánev?
+ využívána mnoha profesionálními kuchaři. Výhodou vícevrstvé dno. Rychlý a rovnoměrný rozvod tepla po celé pánvi.
+ správné a rovnoměrné umístění zajistí, že se teplo rozvádí rychle a pokrmy pak vydrží dlouho horké i po vypnutí zdroje
- nutno používat olej, jinak dojde k připečení
- horší nepřilnavé vlastnosti pánve
- komplikované mytí zapečených pokrmů

d) Proč si vybrat měděnou pánev?
+ vrcholný výrobek pro vytvoření kulinářského umění.
+ špičkový světoví kuchaři ji používají z důvodu výborného rozvodu tepla ve velice krátkém čase
+ měď je vynikající tepelný vodič, používání měděného nádobí šetří energie
+ dochází k rovnoměrnému zahřívání nejen dna, ale i stěn pánve. Z tohoto důvodu se hodí k vaření citlivých potravin jako jsou omáčky a krémy.
+ vhodné na všechny typy sporáků včetně indukce
- vyšší pořizovací cena

e) Proč si vybrat litinovou pánev?
+
přírodní litina je zdravotně nezávadná, při smažení se z ní neuvolňují žádné chemické látky.
+ výborný rovnoměrný rozvod tepla
+ vydrží bez problémů vyšší až vysoké teploty
+ litina je dlouhověký materiál, který vydrží celé generace
+
materiál je pevný a odolný, snese i hrubší zacházení s kovovým náčiním
+ nepřilnavost materiálu vzniká "zapečením" oleje na povrchu pánve, podobně jako u pánví ocelových. Čím více pánev používáte a dojde k ztmavnutí jeho povrchu, tím je nepřilnavost větší.
- litina je velice pevný materiál, ale jeho přirozenou vlastností je křehkost. V případě pádu na tvrdou podlahu by mohlo dojít k jejímu poškození.

Údržba: Litinové pánve se nemyjí v myčce a není vhodné na mytí používat drátěnky nebo chemické přípravky. Nenechávejte pánev mokrou, řádně ji vysušte ubrouskem a vytřete olejem. V případě správné údržby bude ve Vaší rodině po generace.

3) Pro jaký účel budu pánev využívat?

a) paella pánve

b) grilovací pánve

c) palačinkové pánve

d) fritovací pánve

e) pánve pro pečení a smažení

 

4) Z jakého materiálu je držadlo pánve

Pánve pro profesionální použití mají kovové nehořlavé rukojeti.

 

5) Tvar pánve

V nabídce lze mimo klasických kulatých pánví nalézt pánve oválné, pánve hranaté (ideální na smažení ryb) nebo wok pánve.


6) Velikost pánve

Před nákupem si dobře promyslete pro kolik osob by měla být určena. Rozměr 30cm odpovídá 3-4 členné rodině.