Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

 

center

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. Postup na výrobu domácího přepuštěného másla podle našich babiček - GHI
Postup na výrobu domácího přepuštěného másla podle našich babiček - GHI

Přepuštěné máslo znaly už naše babičky a s oblibou jej používaly v kuchyni. Kostku másla - nejlépe domácího (250g, ale i více, pak je čas, který věnujete přípravě o něco delší)rozpustíte na ohni a jakmile začne probublávat, ztlumte intenzitu žáru na minimum. Doporučujeme hrnec se silnějším dnem - dvouplášťový. Takto nechte probublávat 30-40 min.Pokud máte másla více, přizpůsobte tomu i čas vaření. Na dně se Vám začne usazovat bílkovina a na povrchu pěna. Že už je GHI hotovo poznáte podle toho, že přestanete slyšet bublavý zvuk.Máslo nechte mírně zchladnout a přeceďte přes silnější gázunebo plátýnko. Takto přepuštěné máslo vám vydrží v uzavřené sklenici v chladu dlouho.

 

Pro zájemce ještě videonávod, který najdete  zde.

Přihlašte se k odběru novinek
Můžete se kdykoli odhlásit.

Ověřený a spolehlivý obchod

Kontakt
Logo
(Po-So 8:30 - 19:00 hod)
2019 © Papiton.cz | Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz